AGNL session - Enterprise Management Systems

21nov12:0017:30AGNL session - Enterprise Management Systems

Event Details

Van Strategie naar Executie

Vrijwel iedere organisatie documenteert haar bedrijfsprocessen om inzicht te verkrijgen in de werkwijze en de samenhang van processen met andere elementen zoals organisatiestructuur, data en systemen. Alhoewel dit nuttige informatie is, is de toegevoegde waarde ervan beperkt en bestaat het risico dat de informatie snel veroudert omdat het vastleggen al snel wordt beschouwd als administratieve overhead. Dit terwijl deze informatie potentieel stuurinformatie is die de organisatie kan helpen bij besturing, beheersing en verandering.

Dit is de gedachte achter een Enterprise Management System (EMS). Een EMS brengt de processen tot leven door ontwerp en executie samen te brengen. Enerzijds helpt een EMS om verantwoordelijkheden te duiden en de impact van veranderingen te identificeren; anderzijds geeft een EMS inzicht in de effectiviteit van de uitvoering en daarmee de bijdrage aan strategische doelen. Daarmee geeft een EMS vorm aan de welbekende regelkring – de PDCA-cyclus. Technieken als Process Mining helpen hierbij en zorgen ervoor dat de cyclus gesloten is.

O.a. een bijdrage vanuit Software AG Product Management met de laatste ARIS-innovaties en -roadmap zal onderdeel zijn van deze themasessie.

Agenda:
12.00 Ontvangst met lunch
13.00 Opening, programma en mededelingen (Marcel van Hees)
13.05 Introductie Enterprise Management Systems (Ricardo Passchier)
13.15 Visie op besturing en beheersing: Toepassing en toegevoegde waarde van een EMS (Caspar Jans, Software AG)
14.15 Pauze
14.35 ARIS Process Mining: Online Configurator Demo, incl Conformance Checking (Julian Krumeich, Sr Product Manager ARIS, Software AG Germany)
15.05 Release update, innovaties, roadmap (Julian Krumeich)
16.00 Uitwisselen praktijkervaringen, rondvraag (Marcel van Hees)
16.30 Borrel

more

Time

(Thursday) 12:00 - 17:30

Location

Unieplaza

Multatulilaan 12, Culemborg