ARIS beheer

21sep12:0017:30ARIS beheerARIS beheer

Event Details

Het is best uitdagend om in een wat grotere organisatie ARIS passend in te richten en het beheer ervan goed te organiseren en efficiënt uit te voeren. Medewerkers in verschillende functies of uit verschillende hoeken van de organisatie gebruiken ARIS om verschillende redenen. Zij hebben dan ook zo hun eigen eisen en wensen, die niet altijd verenigbaar of makkelijk te vervullen zijn. Dit stelt het beheer voor problemen, meteen al of op de wat langere termijn. Bedrijven en instellingen hebben hiervoor in de praktijk verschillende oplossingen gevonden of worstelen ermee.

Wij als AGNL-deelnemers praten vaak met elkaar over het beheer van ARIS. We willen graag weten hoe het bij de ander is geregeld en hoe het functioneert. Dit vergelijken we met de eigen praktijk en leren ervan. Dit doen we spontaan bij themasessies en focusgroep-sessies en daarnaast tijdens bedrijfsbezoeken die we met elkaar afspreken. Gegeven de voortdurende, brede interesse heeft het bestuur van de AGNL besloten om de komende themasessie geheel te wijden aan het beheer van ARIS. Deze vindt plaats op donderdag 21 september bij Unieplaza te Culemborg.

Het programma luidt in vogelvlucht als volgt. Niels Doeleman (bQuind) bespreekt best-practices en leerpunten ten aanzien van ARIS beheer, opgedaan in de afgelopen jaren bij verschillende bedrijven en instellingen. Daarna gaan we in groepjes het gesprek met elkaar aan over een beheeronderwerp, gefaciliteerd door een gespreksleider. Er zijn twee rondes en per ronde kies je zelf een onderwerp en daarmee ook het groepje waarbij je je aansluit. Aan het eind presenteren de gespreksleiders de hoofdpunten van de gesprekken in de break-outs en geeft Niels Doeleman hierop zijn commentaar.

Details:

• AGNL-themasessie “Beheer van ARIS”
• Donderdag 21 september 2017, van 12:00 tot 17:30 uur
• Unieplaza, Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg

Agenda:

12.00 Ontvangst met lunch
13.00 Opening, programma en mededelingen (Marcel van Hees, AGNL)
13.05 Presentatie: Beheer van ARIS in de praktijk (Niels Doeleman, bQuind)
14.00 Break-out ronde 1
14.45 Korte pauze
15.00 Break-out ronde 2
15.45 Presentatie: Hoofdpunten break-outgesprekken (gespreksleiders en Niels Doeleman)
16.30 Conclusies en afsluiting (Marcel van Hees)
16.45 Borrel

more

Time

(Thursday) 12:00 - 17:30

Location

Unieplaza

Multatulilaan 12, Culemborg